Nedjelja, 01 Siječanj 2017 14:39

Uz novogodišnji koncert Orkestra živo i šušurasto u Gradu

Za razliku sve do prije nekoliko godina kad bi baš 1. siječnja u Gradu bilo nekako postblagdanski pusto i depresivno, zadnjih nekoliko godina situacija je drugačija. Tako je posebno na Novu godinu šušurasto bilo danas uz koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Dubrovački simfoničari pod ravnanjem dirigenta Noam Zura izveli su operne arije, valcere i polke.

dorotic

Kao solisti su nastupili sopranistica Valentina Fijačko Kobić i tenor Domagoj Dorotić. Izvedena su djela Johanna Straussa, Giacoma Puccinija, Giuseppea Verdija i drugih velikih skladatelja.

sampanj tz

No, Grad danas nije nudio samo koncert. Tako su Grad Dubrovnik i Turistička zajednica građane tratali šampanjcem i kamenicama.

gradskakavana

Osim toga, brojni građani su u siječanjskom suncu uživali i na taracama kafića, vjerojatno prepričavavši dojmove prošle noći.

pileturisti

U Gradu danas je bilo i dosta turista. Prošli vikend u Dubrovniku je recimo bilo tri puta više gostiju nego 2015., a upravo slika s Pila govori kako bi i ovaj vikend mogao ostvariti neki novi turistički rekord.

U priloženom video zapisu možete osjetiti i djelić atmosfere s koncerta DSO-a, odnosno burni aplauz kojim su ih ispratili Dubrovčani i njihovi gosti.
[youtube url="

"]

V.Salvia