Četvrtak, 23 Studeni 2023 12:57

VODOVOD POZIVA STANOVNIKE ROŽATA DA PODNESU ZAHTJEVE ZA PRIKLJUČENJE

Rožat Rožat Foto: Tonći Plazibat / CROPIX

Radovi na izgradnji i rekonstrukciji vodoopskrbe i odvodnje na području naselja Nova Mokošica, Obuljeno, Prijevor i Rožat napreduju predviđenom dinamikom, a tim povodom Vodovod Dubrovnik poziva stanovnike na području Rožata da već sad podnesu zahtjeve za priključenjem na vodoopskrbnu mrežu.

- Do sada samo izveli 2,6 km cjevovoda na ovom području, dakle preko dvije trećine dužine započetih cjevovoda su već položeni. Stoga smo željeli pozvati stanovnike Rožata da već sad započnu predavati zahtjeve za vodoopskrbne priključke. – izjavio je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić.

S obzirom na to da pojedini korisnici na navedenom području nemaju adekvatne priključke na vodoopskrbnu mrežu, gdje su u nekim slučajevima mjerna mjesta udaljena i više od 100 m od objekata, Vodovod je odlučio uputiti poziv i njima da podnesu zahtjeve za priključenje, kako bi se u sklopu ovih radova izvršilo i premještanje njihovih priključaka.

- Na ovom području imamo situacija gdje su vodomjeri poprilično udaljeni od samih objekata, a za sve kvarove na tim instalacijama odgovornost snose njihovi vlasnici, dakle stanovnici. Sada je vrijeme da riješimo i taj problem, dok radovi još traju, kako se ne bi doveli u situaciju da moramo kopati opet nakon što završimo ovu investiciju. Jer u suprotnom slučaju, troškovi za građane koji naknadno zatraže premještanje vodovodnog priključka bili bi značajno veći. – pojasnio je predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić.

„Radovi na području od Nove Mokošice do Rožata dio su Tendera 2 EU projekta Aglomeracije Dubrovnik, vrijedni su ukupno 3,1 milijuna eura, a u sklopu ove investicije izgradit i rekonstruirat će se preko 9 kilometara mreže vodoopskrbe i odvodnje, od čega je 5,1 kilometara izgradnje sekundarne mreže javne odvodnje te gotovo 3,9 kilometara dogradnje vodoopskrbne mreže”, kažu iz Vodovoda.

dpp