Utorak, 30 Svibanj 2017 19:19

"Zaboravljena razglednica" u dubrovačkim i županijskim školama

Udruga Ljubitelji Hrvatskih tradicija i prirodnih ljepota i ove godine je provela akciju "Zaboravljena razglednica" u gradskim i županijskim školama. U akciji je ove godine sudjelovalo 3802 djece iz sedam osnovnih škola: Marina Držića, Ivana Gundulića, Lapad, Marina Getaldića, te u školama Orašac, Mokošica i Gruda.

Cilj akcije je bio potaknuti djecu dubrovačkih osnovnih škola na slanje razglednica s motivom Dubrovnika. Razglednice su slali svojim bližnjima, obiteljima, rođacima, prijateljima, s porukama pozdrava i ljubavi. Zbog danas sveprisutnog brzog načina elektroničke komunikacije, za mnogu djecu to je bila prva prilika u životu da napišu i pošalju nekom razglednicu. Ove godine akciju su podržale i pravne osobe donacijom poštanskih markica, a udruga Ljubitelji hrvatskih tradicija i prirodnih ljepota osigurala je razglednice.

Predsjednica Udruge i inicijatorica akcije Nada Zanze naglašava:

- Zadovoljni smo da su nastavnici i učenici zdušno i s veseljem prihvatili našu akciju.i ponosni na ovakav obuhvat djece koja su sudjelovala u jednoj edukativnoj aktivnosti, koja je razveselila i njih, ali i obitelji koje su razglednicu primile. - rekla je Zanze.

Sličnu akciju Udruga je organizirala i 2013./2014. godine kada je u akciji sudjelovalo ukupno 5.400 djece.

Na stranicama Udruge dostupna su fotoizvješća iz škola Lapad, Orašac i Gruda.

DPP