Četvrtak, 10 Kolovoz 2017 13:52

Župan Dobroslavić primio sestre Jurković, svjetske juniorske prvakinje u veslanju

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom primio je u Palači Ranjina svjetske juniorske prvakinje u veslanju Ivanu i Josipu Jurković, članice VK “Ošjak”  iz Vela Luke te Izabelu Krakić i Brunu Milinović, veslačice VK “Trešnjevka” iz Zagreba, koje su na netom zavšenom Svjetskom juniorskom prvenstvu u Litvi osvojile zlato u četvercu bez kormilara.

- Ovo je veliki uspjeh za našu županiju, za Velu Luku, pa i za cijelu Hrvatsku. Osvajanje zlatne medalje na svjetskom prvenstvu veliki je doseg, no ovo je samo jedan skalin više i očekujemo nove uspjehe u budućnosti, a razlog više da vjerujem u to su vaš rad, kao i odnos prema sportu. Čestitam vam još jednom na zlatnoj medalji, zaslužile ste to, imate potporu obitelji, a mi se ponosimo vama i veselimo se novim medaljama. - poručio je župan Dobroslavić.

Veslačice su Županu i zamjenicima prenijele dojmove s natjecanja, pri čemu su istaknule da je jedan od najvećih razloga uspjeha dobra atmosfera i to da se njih četiri slažu kao sestre. Da od novih natjecanja i medalja ne odustaju potvrdila je i Josipa Jurković, koja je rekla da nakon kratkog ljetnog odmora nastavljaju s treninzima:
- Nakon odmora kreće i ciklus priprema za Olimpijske igre u Tokyju i nadamo se da ćemo nastaviti s ovakvim rezultatima.. - istaknula je.

Trener Tino Dragojević istaknuo je kako je izuzetno je ponosan na rezultate sestara Jurković, pri čemu se prisjetio samih početaka i prvih natjecanja te priznao kako tada nije mogao niti zamisliti takve uspjehe. Dodao je, međutim, kako su talent, ali i trud koji sestre Jurković ulažu u ovaj sport više izuzetak nego pravilo, a zbog čega je uvjeren u izvrsne  rezultate i u budućnosti.

DPP