Četvrtak, 15 Studeni 2018 11:14

Dubrovnik prezentiran u Varšavi

Predstavništvo Hrvatske Turističke zajednice u Varšavi, u srijedu je organiziralo poslovnu radionicu za turističke agencije i predstavnike hotela i agencija iz Hrvatske.

Uvodnu riječ imala je direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice za Poljsku, Agnieszka Puszczewicz, koje je izrazila zadovoljstvo zbog jačanja veza između Hrvatske i Poljske te povećanja broja poljskih turista u Hrvatskoj. Sudionike radionice je u ime Veleposlanstva Republike Hrvatske u Poljskoj pozdravila i Tiha Dabac-Golubić, otpravnica poslova pri Veleposlanstvu RH.

Prezentaciju zračnih veza održala je predstavnica zrakoplovne kompanije LOT Polish Airlines, Agnieszka Cyganik Lučić te predstavila uvođenje nove direktne zimske linije Varšava-Dubrovnik. 
Voditeljica Odjela za komunikacijske taktike Turističke zajednice grada Dubrovnika, Sandra Milovčević, upoznala je nazočne s turističkom ponudom Dubrovnika te održala edukativnu prezentaciju s naglaskom na Dubrovački zimski festival i odličnu povezanost Dubrovnika i Varšave tijekom zime direktnim letovima zrakoplovne kompanije LOT Polish Airlines.

Radionici je prisustvovalo 30-ak poljskih turističkih agenata te 15-ak hrvatskih predstavnika hotela i turističkih agencija. Iz Dubrovnika su bili prisutni sljedeći turistički subjekti: Hotel Rixos Libertas, Hotel Hilton Imperial, Valamar Riviera d.d. i Turistička zajednica grada Dubrovnika.

Poljska je za Dubrovnik zanimljivo turističko tržište, posebno u zimskom periodu zahvaljujući zrakoplovnoj kompaniji LOT Polish Airlines. Dubrovnik i Varšava povezani su prvi put direktnim letovima četiri puta tjedno tijekom zimskih mjeseci. LOT Polish Airlines ima odlične zrakoplovne veze preko Varšave s brojnim destinacijama Bliskog, Dalekog Istoka, SAD-a i Kanade te će ova nova direktna linija povezivati Dubrovnik ne samo s Poljskom već i ostatkom svijeta.

Dubrovnik je u 2017. godini posjetilo 13 906 poljskih turista (14 % više nego 2016.g.), a ostvarili su 50 554 noćenja (7 % više nego prethodne godine). Predstavljanje Dubrovnika u Varšavi zasigurno će pridonijeti povećanju turističkih posjeta s poljskog tržišta. 

DPP

abitus

dzf2018

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250