Ponedjeljak, 24 Listopad 2022 12:31

Didić neće ući u Gradsko vijeće jer ima previše poslovnih obaveza!?

Piše:
Ivica Didić Ivica Didić Foto: Tonći Plazibat / CROPIX

Predsjednik GO SDP-a Ivica Didić na sjednici Gradskog vijeća u utorak ipak neće prisegnuti za vijećnika. Umjesto Didića to će učiniti Saša Škrabić. Škrabić je naime na lokalnim izborima na SDP-ovoj listi za Gradsko vijeće bio na desetom mjestu, a inače je zaposlen u Valamaru.

Didić je za portal Dubrovnikpress.hr istaknuo kako u Vijeće neće ući zbog poslovnih i osobnih razloga. U vijeće je trebao ući umjesto Ivana Tropana koji je podnio ostavke na stranačke dužnosti nakon što je DORH protiv njega podnio optužnicu zbog malverzacija s poticajima za očuvanje radnih mjesta koje je Vlada isplaćivala tijekom pandemije COVID-a.

Didić je inače u izjavi prošlog tjedna istaknuo kako odluku o tome tko će ući u Gradsko vijeće prvo treba donijeti SDP-ov Gradski odbor.

Predsjedniku GO SDP-a, kao ustalom predsjedniku bilo koje stranke u Dubrovniku koji je bio na listi za lokalne izbore mjesto je u Gradskom vijeću, no Didić nije imao priliku biti vijećnik jer je za predsjednika GO SDP-a izabran nakon što su lokalni izbori završili, a Vijeće već konstituirano.

U svakom slučaju, Didićev manevar nije uobičajen, odnosno ne događa se često da predsjednik stranke odbija vijećnički mandat pa čak i kad ima puno poslovnih obaveza.