Ponedjeljak, 23 Svibanj 2022 17:23

FOTO / Čeka se građevinska dozvola; ovako će izgledati azil za životinje na Grabovici

U redovnom postupku izdavanja građevinske dozvole za azil za životinje nije bilo primjedbi te će se, nakon proteka zakonskog roka u kojem se saslušavaju stranke u postupku, izdati građevinska dozvola za novi azil za životinje koji će se graditi na Grabovici, izvijestili su danas iz dubrovačke gradske uprave.

Za realizaciju projekta gradskog azila za životinje prethodno je usvajanjem Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Dubrovnika uvrštena spomenuta nova lokacija čime se otklonila temeljna administrativna barijera.

„Završenom izradom projektne dokumentacije, koja je u potpunosti izrađena prema referentnim pravilnicima i zakonima te prema smjernicama međunarodnih udruga za zaštitu životinja, projekt je poboljšan u smislu energetske učinkovitosti i održivosti. Naime, implementacijom fotonaponskih elektrana azil će svoje potrebe za električnom energijom ostvarivati putem solarne energije, a što će značajno doprinijeti prilikom prijave projekta za financiranje europskim sredstvima.” - navodi se također danas u priopćenju iz Grada Dubrovnika.
 
Kompleks budućeg gradskog azila na Grabovici bit će smješten na površini od 12.000 metara kvadratnih i bit će jedan od najvećih objekata ovakve vrste u Europi kojim upravlja jedinica lokalne samouprave. Raspolagat će maksimalnim smještajnim kapacitetom za 352 životinje u ukupno 12 paviljona. Sastojat će se od središnje građevine s prostorima za osoblje, posjetitelje i zaposlenike, veterinarskom službom i ostalim servisnim prostorima te od zone paviljona s pripadajućim otvorenim prostorima za smještaj i rekreaciju životinja, a u fotogaleriji možete vidjeti projekciju kako bi trebao izgledati.

dpp