Srijeda, 22 Svibanj 2024 13:11

GRADSKA UPRAVA PREDLAŽE DA SE PROSLAVA ZADNJEG DANA ŠKOLE ORGANIZIRA U GOSPINOM POLJU

Gospino polje Gospino polje Foto: Grad Dubrovnik

Nakon što su stanovnici Gradskog kotara Ploče iza Grada na zboru građana iznijeli svoj zahtjev da se proslava zadnjeg dana škole izmjesti iz parka na Pločama iz gradske uprave predložili su drugu lokaciju, u Gospinom polju.

Kako iz Grada Dubrovnika navode stanovnici GK Ploče iza Grada kao razlog za izmještanje proslave naveli su prvenstveno sigurnosne razloge zbog toga što se radi o maloj površini uz samu prometnicu gdje se okupi veliki broj učenika, ne samo iz Gimnazije već i drugih srednjih škola s područja grada Dubrovnika.

„Park svojom površinom nije dovoljno velik za takvo okupljanje, a prilikom kojeg može doći do pada ili sličnih neželjenih posljedica uz devastaciju samog prostora”, napominju iz gradske uprave.

Povodeći se zaključkom Zbora građana, Grad Dubrovnik je predložio alternativnu lokaciju u Gospinom polju koja je svojom pozicijom dostupna učenicima svih srednjih škola, od Pomorske, Ekonomske, Obrtničke, Gimnazije... „Površinom i sigurnosnim aspektima znatno je povoljnija za organizaciju proslave”, kažu iz Grada.

Grad Dubrovnik predlaže, ako iz nekih razloga lokacija u Gospinom polju ne odgovara te učenici žele biti u neposrednoj blizini škole da se proslava onda organizira, ukoliko to školama odgovara, na vanjskim igralištima Pomorske škole ili Gimnazije, a koja su pod upravljanjem škola.

JPA

Nadopuna: Sastanak u Gimnaziji o proslavi zadnjeg dana škole