Ponedjeljak, 24 Lipanj 2024 02:21

OVA FOTOGRAFIJA POKAZUJE ZAŠTO 135 TOČAKA DNEVNOG REDA GRADSKOG VIJEĆA NE SMIJE PROĆI BEZ RASPRAVE

OVA FOTOGRAFIJA POKAZUJE ZAŠTO 135 TOČAKA DNEVNOG REDA GRADSKOG VIJEĆA NE SMIJE PROĆI BEZ RASPRAVE Foto: FB grupa Gradski kotar Grad

Na sjednicu Gradskog vijeća Grada Dubrovnika koja će trajati dva dana, 27. i 28. lipnja uvršteno je čak 176 točaka dnevnog reda, a ni manje ni više nego njih 135 odnosi se na koncesijske dozvole, odnosno odobrenja koje se dodjeljuju na razdoblje od pet godina na pomorskom dobru.

Većinu tih točaka vijećnici će vjerojatno usvojiti bez rasprave. Da to ne bi smjelo biti tako makar sjednica trajala i deset dana, pokazuje i fotografija koja je jučer objavljena na Facebook grupi Gradskog kotara Grada. Na gornjoj Buži stanovnici koji su se u nedjelju htjeli okupati to nisu mogli učiniti jer su vrata našli pod katancem.

Katanac je kasnije uklonjen, nema sumnje da će biti uklonjen i novi ako kome padne na pamet da ga stavi, a nešto pameti u glavu bi iz ovog primjera trebalo ući i u glave gradskih vijećnika kada krene „redaljka” 135 točaka za koje su oni dosad navikli samo dizati ruke.

dm