Utorak, 02 Siječanj 2024 13:03

POLICIJA JE BILA BLAGA ZADNJEG TJEDNA 2023.

Zadnji tjedan 2023. godine policija na jugu bila je poprilično blaga te je tako ispisano ispodprosječnih 304 kazni za prometne prekršaje od kojih je, očekivano, najviše bilo onih za brzinu.

U posljednjem tjednu 2023. dogodile su se nažalost i četiri prometne nesreće u kojima je bilo četvero teško ozlijeđenih kao i petero lakše.

Što se tiče prekršaja, provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su poduzeli spomenute 304 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“. Tako je 148 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 25 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 14 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 13 osoba.

Od ostalih prekršaja izdvajamo 24 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 18 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

dpp