Utorak, 24 Kolovoz 2021 13:45

Teo Andrić (HDZ) o Lučinu razdolju: Nije mi jasno zašto stojimo ovdje da bi zaključili ono što svi znamo

Piše:

Nije mi jasno zašto mi danas uopće ovdje stojimo i zašto imamo tematsku sjednicu ako se svi slažemo, kazao je Teo Andrić (HDZ), kazavši kako kako bi i treće trasiranje, četvrto, peto ili 18. -o dokazalo da se Lučino razdolje nalazi u trećoj zoni vodozaštite, što, dodao je Andrić, nitko ne spori.

- Ne razumijem što se pola sata priča da je tamo krš kad to znamo, ako to znamo, znamo i da krš pije vodu. Krš je k'o spužva i to nitko ne spori, ali kad govorimo o Centru onda na toj spužvi postoji čaša, postoji zatvoreni sustav iz kojega se voda ne prelijeva niti se moči ona spužva, a vi se ubijate dokazati da spužva pije vodu. Dakle, govorimo o centru, ne odlagalištu otpada, pogotovo ne onom koje je ledina pa dođu četiri kamiona i istovare otpad na onu ledinu. E tada možemo govoriti o spužvi i procjeđivanju, ako je zatvoreni sustav nema kapi vode.- rekao je Andrić, istaknuvši kako uvijek postoji opasnost.

- Naravno, postoje opasnosti tipa što će se dogoditi ako zatrese potres 12 po Richteru. Ako ćemo tako razmišljati, nemojmo nikad ništa u životu graditi, nemojmo graditi ni kanalizaciju. Može li se dogodit da Giljača ide u Zagreb i da se neđe slupamo, može. Lažete da ne poštujemo struku. Pa tko je pravio studije, jesu li to pravili čobani, da se čobani ne uvrijede ili su to radili neki stručnjaci, ne neki nego priznati stručnjaci koji rade u privatnim firmama i ministarstvima. - rekao je Andrić i osvrnuo se na stručnjake na koje se pozivaju srđevci, a od koji je, kazao je Andrić, jedan njegov rođak.

- Vi nađete dvojicu, nađete Iva Lučića moga prvog rođaka. Ivo Lučić je veliki stručnjak za krš i kaže da u našoj Županiji ne postoji mjesto za centar. Moj Ivo kaže da se ne smije raditi, a zakon kaže da ga treba raditi i naša pamet kaže da ga treba raditi, ali Ivo je znanstvenik, on je doktor, on je riješio problem, u nas nema mjesta pa ga vozite u Italiju. - kazao je Andrić, dodavši da politika znači i odgovornost.

- A moj Ivo, moj rođo, ne ide tako, politika je odgovoriti pravilno na izazove. Županu je najlakše reći da nema mjesta pa ćemo voziti u Split, ali ne može, mora biti tu, i bit priče je donijeti odluke koje su nekad i teške, koje mogu imati posljedice, ali netko odluku mora donijeti, a mora je donijeti onaj k'o vodi, onaj koji ne vodi, stoji sa strane i vazda može peckat. - opisao je Andrić, osvrnuvši se i na drugog profesora na čije se mišljenje pozivaju srđevci.

- Kad smo kod profesora, onaj drugi što je proklinj'o generacije, ako je on profesor svaka mu čast, ali čovjeka koji upotrebljava takve riječi, ja ga ne smatram za profesora. Uopće takve ne želim blizu sebe. - rekao je Andrić, koji se osvrnuo i na to koga je narod izabrao na prošlim izborima.

- Kažete da vas je odabrao narod pa k'o je nas izabrao, i nas je birao narod i to je birao osam puta više naroda nas nego vas i bi kažete „mi smo ti”. Niste, niste ljudi moji, niste vi ti i mi ćemo odgovarati narodu, a vi nećete, vi ćete stati sa strane. - rekao je Andrić oporbi u Skupštini.

Nakon što je Andrić završio s izlaganjem, vijećnik Ivo Karamatić (SDP) replicirao mu je da potres od 12 stupnjeva po Richteru nije moguće mjeriti.

- Nisam stručnjak za potrese, ali po Richteru postoji 10 stupnjeva. Ne postoji potres od 12 stupnjeva po Richteru niti ga je moguće mjeriti. - rekao jer Karamatić kojemu je odgovorio Andrić.

- Ako sam rekao 12, mislio sam da ste pametan čovjek, da ćete prepoznati da je to bila jedna karikatura. - kazao je Andrić.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020