Srijeda, 10 Svibanj 2023 10:44

Tomislav Tabak dao ostavku u Čistoći

Piše:
Tomislav Tabak Tomislav Tabak Foto: dpp

Već duže vrijeme špekulira se kako gradonačelnik nije zadovoljan direktorima Čistoće te da bi ih mogao smijeniti. Da nije zadovoljan brzinom ispunjavanja zadataka koje je stavio pred Upravu Čistoće, gradonačelnik Franković ponovio je i na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća. Dok on razmišlja što s direktorima tog gradskog komunalnog društva, jedan od njih ga je izgleda pretekao. Tomislav Tabak, neslužbeno doznaje Dubrovnikpress,, podnio je ostavku na svoju direktorsku funkciju.

Iako gradonačelnik već duže vrijeme u javnosti ističe kako nije zadovoljan radom Uprave Čistoće, odnosno direktorima Markom Ivekovićem i Tomislavom Tabakom, ne iznosi čime je konkretno nezadovoljan i što to direktorski dvojac u Čistoći ne radi dovoljno dobro.

Inače, Čistoća je uz Libertas gradska komunalna tvrtka na čije se poslovanje itekako odrazila kriza izazvana pandemijom koronavirusa. Od posljedica te krize praktički se nisu ni oporavili, a pred njih je stavljen novi izazov, odnosno nova odluka koja bi trebala promijeniti način odvoza i prikupljanja otpada kojega poznajemo svih ovih godina. Jasno je da Čistoća za primjenu te odluke koju je usvojilo Gradsko vijeće nije spremna jer nisu ostvareni preduvjeti za njezinu primjenu, za što nije kriva isključivo Uprava Čistoće.

Prije negoli ga je gradonačelnik Franković imenovao direktorom Čistoće, Tomislav Tabak vodio je Sanitat. Štoviše, slovio je za iznimno uspješnog direktora tog društva, što je i bio jedan od razloga zašto je imenovan članom Uprave Čistoće.

Tabak će, neslužbeno doznaje Dubrovnikpress.hr, karijeru nastaviti u privatnom sektoru.

Marko Iveković i dalje ostaje predsjednik Uprave Čistoće. Nakon što je poslije Ivekovića Franković Tabaka imenovao drugim članom Uprave odnosno drugim direktorom tog društva, u javnosti se špekuliralo što će Čistoći dva direktora dok se kao slučajno zaboravlja da ta dva direktora imaju i savjetnika Mara Kristića. Ako ne valjaju direktori, ako gradonačelnik i sam ističe da njihovim radom nije zadovoljan, tada se postavlja pitanje što će Franković s njihovim savjetnikom.

Kako je Tabak već dao ostavku svakako je i pitanje hoće li na njegovo mjesto biti imenovan novi direktor, Kristić možda ili netko drugi. Pitanje je i hoće li Iveković preživjeti rok koji mu je dao Franković ili će i na njegovo mjesto biti imenovan netko novi.

Franković je naime na Vijeću kazao kako je Upravi Čistoće dao jedan rok u kojem moraju popraviti svoju efikasnost i brzinu. Ako direktori taj rok ne ispoštuju, Franković je najavio kako će morati tražiti nova kadrovska rješenja po pitanju upravljanja.

Ako to novo kadrovsko rješenje vidi kojim slučajem u Kristiću, neće daleko dogurati.