Subota, 23 Rujan 2023 16:10

Foto / 55. GODINA DRUŠTVA DUBROVČANA U ZAGREBU

Foto / 55. GODINA DRUŠTVA DUBROVČANA U ZAGREBU Foto: Darko Tomas / CROPIX

U Hotelu Westin u Zagrebu održana je u petak proslava 55. godina Društva Dubrovčana i prijatelja dubrovačke starine u Zagrebu.

Na samom početku proslave i večere sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Franković zahvalivši zajednici Dubrovčana na djelovanju, promicanju imena Grada kroz različite projekte i aktivnosti. Svečanost je otvorila predsjednica Društva Dubrovčana Nikolina Klaić, koja je svima zahvalila na dolasku i želji da društvo kroz sve protekle godine opstane i bude primjer jednog lijepog zajedništva.

Na svečanosti su prisustvovali i potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, župan Nikola Dobroslavić, biskup mons. Roko Glasnović, načelnik Općine Ston Vedran Antunica, državna tajnica Zrinka Raguž te izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Lana Križaj, a Dubrovčane su na svečanosti posjetili i premijer Andrej Plenković, o čemu možete čitati OVDJE i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić.

U ovoj su prigodi dodijeljene povelje zahvalnosti Katiji Bakiji koju je u njeno ime preuzela Ivana Bakija, DPDS-u koju je preuzeo Vedran Kosović, Gradu Dubrovniku koju je preuzeo Mato Franković te posthumno Hrvoju Matiću.

U ovoj je prigodi održan je i kulturno - umjetnički program i promocija vina iz Dubrovačko-neretvanske županije, a tijekom svečane večere održana je i humanitarna lutrija čiji je prihod namijenjen za stipendiranje studenata bez roditeljske skrbi koji su odrasli u Domu Maslina i koji studiraju u Zagrebu.

dpp