Četvrtak, 14 Siječanj 2021 19:02

SDP pred HNS izašao s ponudom; Barač nudi manje od Vlahušića

Arhivska fotografija s "pressice" SDP-a, Glasa i HSS-a Arhivska fotografija s "pressice" SDP-a, Glasa i HSS-a Foto: Dubrovnikpress.hr

Za razliku od županijskog, gradski odbor SDP-a nema nikakvu namjeru na lokalne izbore za četiri mjeseca izaći s Mostom. Dok razgovaraju s predstavnicima Glasa i HSS-a, predizbornu suradnju, neslužbeno doznaje portal Dubrovnikpress.hr, ponudili su i HNS-u.

Nije bilo tako davno kad su čelnici SDP-a, HSS-a i Glasa u Dubrovniku Jadran Barač, Vido Bogdanović i Dino Hadžiomerović nakon konferencija za novinare za portal Dubrovnikpress.hr izjavili kako neće predizborno pregovarati s HNS-om. Bilo je to u ono vrijeme dok je politički brak između HDZ-a i HNS-a na državnoj razini bio tek freško sklopljen.

No, tri godine poslije okolnosti su se promijenile. Vido Bogdanović nedavno je ponudio ostavku na svoje dužnosti u HSS-u. Glas se u Gradu nije etablirao, a HNS je svo ovo vrijeme HDZ-u u Gradskom vijeću bio stvarna oporba.

Barač je stoga realno procijenio da je HNS stranka s kojom treba razgovarati o eventualnom zajedničkom izlasku na nadolazeće lokalne izbore.

HNS-u je Barač, neslužbeno doznaje portal Dubrovnikpress.hr, ponudio dva prolazna mjesta na listi za Gradsko vijeće. No, kako je pred vodstvo gradskog HNS-a u međuvremenu ponudu stavio i bivši gradonačelnik Andro Vlahušić koji na izbore izlazi s nezavisnom listom, na HNS-u je da odvaže koja je ponuda za njih bolja. Vlahušić im je osim dva prolazna mjesta na listi, ponudio i mjesto zamjenice gradonačelnika.

Nikolina Metković

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019