Subota, 13 Veljača 2021 19:38

Ivo Lučić (HDZ): Poznatiji kao branitelj i po afitavanju vile nego po političkom angažmanu

Piše:

Proteklo četverogodišnje razdoblje u aktualnom sazivu Gradskog vijeća, koje će prije raspuštanja zasjedati još svega dva ili tri puta, uz odluke koje su usvojene obilježili su naravno i samo sudionici – gradski vijećnici. Ususret izborima u svibnju, Dubrovnikpress.hr (prema abecednom redu aktualnih vijećnika) svaku subotu i nedjelju navečer donosi kratki rezime njihovog političkog puta i rada...

Ivo Lučić (HDZ)

Gradski vijećnik HDZ-a Ivo Lučić poznatiji je po obiteljskoj luksuznoj vili u Mrčevu nego po svom vijećničkom angažmanu na sjednicama. Naime, tijekom sjednica je skoro pa nečujan, a kad i izađe za govornicu, najčešće progovara o problemima Gornjih sela iz kojih i potječe.

Lučiću inače ovo nije prvi mandat u Gradskom vijeću. U jednom od bivših saziva tog tijela bio je malo vijećnik tadašnje nezavisne liste Pera Vićana, a malo HDZ-a.

Tijekom sjednica najčešće progovara o problemima u Gornjim selima, području na kojem su dijelom u vrijeme Vlahušićeva, a dijelom u vrijeme Frankovićeva mandata, realizirani brojni projekti, od dovođenja vode do rekonstrukcije i izgradnje cesta. Projekti su to o kojima je Lučić govorio.

No, ipak je u javnosti poznatiji kao Minđuha, kao branitelj i predsjednik, odnosno član HVIDRA-e. Ostaje zapamćeno da je živio u gradskom stanu dok je iznajmljivao luksuzno uređenu obiteljsku kuću u Mrčevu, što je afera koju je upravo Dubrovnikpress.hr otkrio.